Peter Lorre

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Peter Lorre heeft een of meer problemen
    Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
    Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Peter Lorre verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Peter Lorre worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Peter Lorre in 1946 (foto van Yousuf Karsh)
Informatie bij zusterprojecten:
artikel in Wikipedia
media bij Commons
Informatie in externe bronnen:
IMDb pagina in IMDb
KB pagina in KB-catalogus

Peter Lorre (26 juni 1904 – 23 maart 1964) (pseudoniem van László Löwenstein) was een Amerikaanse acteur van Oostenrijks-Hongaarse afkomst.

  • „Wat kan mij het schelen als ik een schurk ben? Ik zal alles zijn wat ze maar willen — grafschender, domkop of clown — zolang als het maar nodig is.”
  • „Acteren is een ridicuul beroep, behalve als het deel uit maakt van je hele wezen.”