Wikiquote:Te verwijderen pagina's

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van pagina's die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie in staat, waar geen (zinnige) informatie in staat, etcetera.

Dit is meestal geen bezwaar tegen het onderwerp zelf. Een verwijderde pagina kan later gewoon opnieuw worden aangemaakt. Is er een pagina op de lijst die u meent een zinvolle inhoud te kunnen geven, dan kan dat: geef dan op deze lijst aan dat u de pagina zinvol aangevuld hebt. De pagina zal dan niet verwijderd worden. Wilt u een pagina op een later tijdstip verbeteren, laat het dan verwijderen en maak die pagina later opnieuw aan.

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een pagina op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een pagina zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende pagina.

Plaats een artikel wat volgens u niet in Wikiquote thuishoort en dus volgens u voor verwijderingen in aanmerking komt onderaan deze lijst. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), nomineer het artikel dan voor directe verwijdering. Indien er nog geen kopje met de juiste datum is maakt u dat dan aan.

Aanbevelingen[bewerken]

Wanneer u een pagina op deze lijst zet, is het vaak goed om ook op de pagina zelf te vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan een van de volgende teksten te plaatsen:

 • {{verwijder}} een algemene tekst voor te verwijderingsnominatie, met categorie-aanduiding voor het type probleem.
 • {{nuweg}} voor pagina's die meteen verwijderd kunnen worden: pagina's met onzinteksten, zandbak-achtige experimenten, maar ook die met grove auteursrechtenschendingen, beledigende teksten of anderszins aanstootgevend gedrag.
Instructies voor Moderatoren


Een aantal pagina's bestaat nog geheel of grotendeels uit citaten zonder bronvermelding. Bij deze citaten dienen alsnog bronnen te worden gevonden.
Daarbij zullen alle citaten, die wel aangehaalde tekst zijn, maar geen citaten zijn in de Wikiquote-zin van het woord (markante uitspraken van de persoon, over de persoon, of over het thema) moeten worden verwijderd (zie ook: Wat Wikiquote niet is).
Lijst met te controleren artikelen.
Uw medewerking aan dit project
wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Overzicht archiefpagina's[bewerken]

Zie Archief 1 voor het archief tot en met 2008.
Zie Archief 2 voor het archief van het jaar 2009.
Zie Archief 3 voor het archief van het jaar 2010.
Zie Archief 4 voor het archief van het jaar 2011.
Zie Archief 5 voor het archief van het jaar 2012.
Zie Archief 6 voor het archief van het jaar 2013.
Zie Archief 7 voor het archief van het jaar 2014.
Zie Archief 8 voor het archief van het jaar 2015.
Zie Archief 9 voor het archief van het jaar 2016.


VERWIJDERBAAR - Deze nominaties hebben meer dan 14 dagen gestaan en wachten op afwerking door een moderator[bewerken]

Opmerking Opmerking - Voordrachten gedaan door een moderator, dienen bij voorkeur door een andere moderator te worden afgewerkt, tenzij er geen bezwaren van andere gebruikers zijn.

Nominaties november 2015[bewerken]

Groepsnominatie door Graaf Statler
"Ik denk even genoeg, de volgend er ronde ga ik al die Mdd artikelen over al die onbekende kunstenaars eruit vissen. De artikelen hebben allemaal hetzelfde probleem. (Zie hierboven.) Graaf Statler (overleg) 25 nov 2015 22:48 (CET)"
 • Ter verduidelijking: "Zelfde probleem" = "Al deze artikel hebben hetzelfde probleem, geen aanhalingen. En zijn vaak kwalitatief zeer zwak. Graaf Statler (overleg) 25 okt 2015 23:20 (CET)"

Nominaties december 2015[bewerken]

Groepsnominatie door Graaf Statler
"Wie harkt het even aan? Graaf Statler (overleg) 13 dec 2015 01:26 (CET)"

NOG NIET VERWIJDERBAAR - Onderstaande nominaties zijn minder dan 14 dagen oud[bewerken]

Nominaties januari 2016[bewerken]

Finale controle op alfabet. Het heeft lang genoeg gestaan en ik heb van elk artikel gekeken of er een aanhaling gevonden kon worden. Helaas was dit bijna altijd Wikiquote zelf.....

Opgeknapt. Glauckhos (overleg) 4 feb 2016 22:47 (CET)
Twee citaten gevonden. Glauckhos (overleg) 4 feb 2016 23:28 (CET)

Nominaties februari 2016[bewerken]

Om onder de aandacht te brengen, dus niet ter verwijdering voorgedragen[bewerken]

 • Baruch Spinoza, Is denk ik veel meer van te maken, zie overleg. Graaf Statler (overleg) 19 jan 2016 00:25 (CET) Uitgevoerd Uitgevoerd door Whaledad, waarvoor dank.
 • Bart De Wever Een interview in Het Laatste Nieuws, 2009. als bron, wat moet je daar mee? Het is en blijft een gammel artikel qua brongebruik, maar het citaat wordt behoorlijk vaak geciteerd. Wie o wie onderbouwd de bron beter? Graaf Statler (overleg) 19 jan 2016 01:36 (CET) Uitgevoerd Uitgevoerd door Glauckhos, met dank maar weer. Graaf Statler (overleg) 19 jan 2016 22:41 (CET)
 • Chriet Titulaer Moet opgeknapt, aanhalingen zijn er genoeg.
 • Claus van Amsberg Moet opgeknapt, aanhalingen zijn genoeg te vinden. Uitgevoerd Uitgevoerd .
 • Desmond Tutu Wordt veelvuldig aangehaald, echter we hebben niet het Engelse citaat. Wie o wie helpt om dit op te lossen? Uitgevoerd Uitgevoerd door collega Glauckhos.
  De bron van het citaat gevonden en andere citaten toegevoegd. Glauckhos (overleg) 2 feb 2016 21:09 (CET)
 • Dichter en Poëzie, is het niet zinnig dit samen te voegen?
  Nee. Gebeurt immers ook niet in soortgelijke gevallen. De Wikischim (overleg) 2 feb 2016 09:14 (CET)
  Hebben we in sommige soortgelijke gevallen wel gedaan. Het antwoord is mijns inziens "nee" als aan twee voorwaarden wordt voldaan: (a) voor beide lemma's zijn voldoende citaten te vinden, en (b) er is een duidelijk onderscheid tussen de citaten op de ene en de andere pagina. In dit geval is aan die voorwaarden voldaan. W\|/haledad (zegt u het maar) 2 feb 2016 21:37 (CET)
  Prima, dan houden we het zo. Graaf Statler (overleg) 3 feb 2016 10:26 (CET)
 • Dick Cheney Moet meer van te maken zijn en zie verder dit overleg. Graaf Statler (overleg) 2 feb 2016 19:02 (CET)
 • Duitsland Moet opgeknapt. Graaf Statler (overleg) 5 feb 2016 23:00 (CET)

TERSTOND VERWIJDERBAAR - Deze nominaties betreffen lemma's die in aanmerking komen voor onmiddellijke verwijdering[bewerken]

Zie ook: Categorie:Wikiquote:Nuweg