Wikiquote:Te verwijderen pagina's

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van pagina's die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie in staat, waar geen (zinnige) informatie in staat, etcetera.

Dit is meestal geen bezwaar tegen het onderwerp zelf. Een verwijderde pagina kan later gewoon opnieuw worden aangemaakt. Is er een pagina op de lijst die u meent een zinvolle inhoud te kunnen geven, dan kan dat: geef dan op deze lijst aan dat u de pagina zinvol aangevuld hebt. De pagina zal dan niet verwijderd worden. Wilt u een pagina op een later tijdstip verbeteren, laat het dan verwijderen en maak die pagina later opnieuw aan.

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een pagina op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een pagina zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende pagina.

Plaats een artikel wat volgens u niet in Wikiquote thuishoort en dus volgens u voor verwijderingen in aanmerking komt onderaan deze lijst. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), nomineer het artikel dan voor directe verwijdering. Indien er nog geen kopje met de juiste datum is maakt u dat dan aan.

Aanbevelingen[bewerken]

Wanneer u een pagina op deze lijst zet, is het vaak goed om ook op de pagina zelf te vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan een van de volgende teksten te plaatsen:

 • {{verwijder}} een algemene tekst voor te verwijderingsnominatie, met categorie-aanduiding voor het type probleem.
 • {{nuweg}} voor pagina's die meteen verwijderd kunnen worden: pagina's met onzinteksten, zandbak-achtige experimenten, maar ook die met grove auteursrechtenschendingen, beledigende teksten of anderszins aanstootgevend gedrag.
Instructies voor Moderatoren


Een aantal pagina's bestaat nog geheel of grotendeels uit citaten zonder bronvermelding. Bij deze citaten dienen alsnog bronnen te worden gevonden.
Daarbij zullen alle citaten, die wel aangehaalde tekst zijn, maar geen citaten zijn in de Wikiquote-zin van het woord (markante uitspraken van de persoon, over de persoon, of over het thema) moeten worden verwijderd (zie ook: Wat Wikiquote niet is).
Lijst met te controleren artikelen.
Uw medewerking aan dit project
wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Overzicht archiefpagina's[bewerken]

Zie Archief 1 voor het archief tot en met 2008.
Zie Archief 2 voor het archief van het jaar 2009.
Zie Archief 3 voor het archief van het jaar 2010.
Zie Archief 4 voor het archief van het jaar 2011.
Zie Archief 5 voor het archief van het jaar 2012.
Zie Archief 6 voor het archief van het jaar 2013.
Zie Archief 7 voor het archief van het jaar 2014.
Zie Archief 8 voor het archief van het jaar 2015.


VERWIJDERBAAR - Deze nominaties hebben meer dan 14 dagen gestaan en wachten op afwerking door een moderator[bewerken]

Opmerking Opmerking - Voordrachten gedaan door een moderator, dienen bij voorkeur door een andere moderator te worden afgewerkt, tenzij er geen bezwaren van andere gebruikers zijn.

 • Crystal 128 trashcan full.png Verwijderd Tim Krabbé‎ en weer opnieuw aangemaakt De Wikischim (overleg) 24 nov 2015 11:39 (CET)
  • Da's mooi, maar het is handiger om dat te doen, VOORDAT de review-periode voorbij is. Kijk ook even naar de namen hieronder. W\|/haledad (zegt u het maar) 24 nov 2015 16:08 (CET)
   Ja sorry hoor, maar mijn tijd is ook maar beperkt. Dat hier verder zo weinig andere bijdragers zijn die dit hadden kunnen doen kun je mij moeilijk aanrekenen. De Wikischim (overleg) 24 nov 2015 16:26 (CET)
   Het enige dat ik u aanreken, is dat je het doet binnen een dag nadat het artikel is verwijderd. Zet er desnoods "Mee bezig" bij, als u meer tijd nodig heeft. Overigens is het slordig een artikel opnieuw aan te maken, in plaatsw van om terugplaatsing te vragen. Ik heb nu de geschiedenis heringevoegd, maar vraag de volgende keer s.v.p. terugplaatsing aan. W\|/haledad (zegt u het maar) 24 nov 2015 16:34 (CET)
   Begrepen. Het is overigens zo dat er al wel meer pagina's zijn heraangemaakt die in een eerdere vorm waren verwijderd (o.a. Vincent van Gogh, meen ik). Jammer genoeg weet ik niet meer precies welke het allemaal waren. De Wikischim (overleg) 24 nov 2015 16:48 (CET)
   Van Gogh ook weer compleet gemaakt. Als u zich nog andere herinnert, laat het dan weten. W\|/haledad (zegt u het maar) 24 nov 2015 17:47 (CET)
   • Eind goed, al goe

NOG NIET VERWIJDERBAAR - Onderstaande nominaties zijn minder dan 14 dagen oud[bewerken]

Ik denk even genoeg, de volgend er ronde ga ik al die Mdd artikelen over al die onbekende kunstenaars eruit vissen. De artikelen hebben allemaal hetzelfde probleem. (Zie hierboven.) Graaf Statler (overleg) 25 nov 2015 22:48 (CET)

TERSTOND VERWIJDERBAAR - Deze nominaties betreffen lemma's die in aanmerking komen voor onmiddellijke verwijdering[bewerken]

Zie ook: Categorie:Wikiquote:Nuweg