Nederland

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Nederland is voorgedragen ter (her)beoordeling aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma geplaatst is op de Te (her)beoordelen pagina's, heeft iedereen de tijd om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na verloop van tijd de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien er op de pagina ter herbeoordeling overeenstemming is bereikt, zodat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Nederland worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Nederland in de EU (2009)
Informatie bij zusterprojecten:
Wikipedia-logo-v2.svg
artikel in Wikipedia
Wiktfavicon en.svg
omschrijving in WikiWoordenboek
Commons-logo.svg
media bij Commons
Wikinews-logo.svg
nieuws in Wikinieuws
Wikivoyage-logo.svg informatie in Wikivoyage

Nederland is een land aan de Noordzee, in het oosten begrensd door Duitsland en in het zuiden door België:


 • Nederland met al zijn antidiscriminatiebepalingen en vooral de morele verontwaardiging over alles wat maar enigszins zweemt naar het maken van onderscheid tussen mensen op welk terrein dan ook, is een keiharde gesegregeerde samenleving.”
 • „Mijn eerste grap op het podium was: 'Ik heb meegedaan aan een radioquiz. De 1e prijs was een week in Nederland. De 2e prijs was 2 weken in Nederland. Ik heb de 28e prijs gewonnen.”
 • „[...] In Nederland worden de dingen namelijk meestal niét uitgesproken, omdat er op werkelijk afwijkende meningen een taboe rust dat zo groot is dat het niet eens als taboe wordt herkend.”

Songtekst[bewerken]

 • „♫Vijftien miljoen mensen
  Op dat hele kleine stukje aarde
  Die schrijf je niet de wetten voor
  Die laat je in hun waarde
  Vijftien miljoen mensen
  Op dat hele kleine stukje aarde
  Die moeten niet `t keurslijf in
  Die laat je in hun waarde♫”