Johan Huizinga

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Johan Huizinga heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Johan Huizinga verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Johan Huizinga worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Johan Huizinga.

Johan Huizinga (7 december 1872 – 1 februari 1945) was een Nederlands historicus.

  • "Wij leven in een bezeten wereld. En wij weten het. Het zou voor niemand onverwacht komen, als de waanzin eensklaps uitbrak in een razernij, waaruit deze arme Europese mensheid achterbleef in verstomping en verdwazing, de motoren nog draaiende en de vlaggen nog wapperende, maar de geest geweken".
    • In: In de schaduwen van morgen (1935); Verzameld Werk, deel 7, pag. 315.
  • "Van Johann Beckmann in 1762 af tot Hausenstein en Keyserling in onze dagen toe, blijft de grondtoon van het Duitse oordeel over Holland dezelfde. Afkeer en verachting voor het land, voor de taal, voor het volkskarakter bezielt de meeste."
    • In: Verspreide opstellen over de geschiedenis van Nederland (2007). p.193
Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Johan Huizinga.