Geloof

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Geloof heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Geloof verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijke voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Geloof worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Religieuze symbolen, van links naar rechts:
1e rij: baha'i, boeddhisme, Cao Dai, christendom
2e rij: druïdisme, Eckankar, hindoeïsme, islam
3e rij: jaïnisme, jodendom, raëlisme, satanisme
4e rij: shinto, sikhisme, taoïsme, Tenrikyo
5e rij: Thelema, Unitaristisch Universalisme, wicca, zoroastrisme

Onder geloof wordt gewoonlijk een van de vele vormen van zingeving, of het zoeken naar betekenisvolle verbindingen, verstaan, waarbij meestal een hogere macht, opperwezen of god centraal staat:

  • "Het Christelijk geloof is een parodie op de aanbidding van de Zon waarin ze een man, genaamd Jesus, de plaats in laten nemen van de zon, en hem de verering geven die eerder aan de Zon werd gegeven."
    • Thomas Paine, An Essay on the Origin of Free-Masonry (1803-1805); gepubliceerd in 1818.

Zie ook[bewerken]


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Geloof.
Wiktfavicon en.svg Zoek geloof op in het WikiWoordenboek.