Naar inhoud springen

Boris Johnson

Uit Wikiquote
Boris Johnson (2018)
Informatie bij zusterprojecten:
artikel in Wikipedia
media bij Commons
nieuws in Wikinieuws
Informatie in externe bronnen:
IMDb pagina in IMDb
KB pagina in KB-catalogus
TW pagina bij Twitter
FB pagina bij Facebook

Boris Johnson (19 juni 1964) is sinds 24 juli 2019 de premier van het Verenigd Koninkrijk.

 • „Pingpong is uitgevonden op de eettafels in Engeland, in de negentiende eeuw, en wij noemden het toen wiffwaff. Dat is het verschil tussen ons en de rest van de wereld. De Fransen keken naar een eettafel en zagen een kans om te dineren. Wij keken naar een eettafel en zagen een kans om te wiffwaffen. Dus ik zeg tegen de Chinezen, en ik zeg tegen de wereld: pingpong is coming home!”
 • Origineel in het Engels:
  “Ping pong was invented on the dining tables of England in the 19th century and called whiff whaff. That is the difference between us and the rest of the world. We looked at a dining table and saw an opportunity to play whiff whaff. That is why London is the sporting capital of the world. Ping pong is coming home, athletics is coming home, sport is coming home. The French looked at a dining table and saw an opportunity to have dinner. We looked at a dining table and saw an opportunity to play whiff whaff. ... And there you have the essential difference between us and the rest of the world.”
 • Bron: Ping pong's coming home, proclaims London mayor Boris Johnson, Daily Record, 25 augustus 2008
  Whiff whaff comes home to London Olympics, The Washington Post, 27 juli 2012
 • Aanhaling(en): Dom, ijdel, corrupt: hilarisch!, De Groene Amsterdammer, 24 juli 2019
 • Onderdeel van de toespraak die Johnson, destijds burgemeester van Londen, hield op de laatste dag van de Olympische Zomerspelen van 2008.
 • Johnson probeerde de Britse pingpongers die het moesten opnemen tegen China een hart onder de riem steken, door eraan te herinneren dat de sport van oorsprong zelf Brits is. Tegelijk benadrukte hij het "typisch Brits" zijn.


Over Johnson[bewerken]

 • „Boris is in staat in elke zin te verdwalen, als een kind in een kersttoneelstuk. Je hoopt dat hij toch slaagt, en als hij dat doet, deel je mee in zijn triomf.”


Zie ook[bewerken]