Techniek

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Techniek heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Techniek verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijke voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Techniek worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Techniek (afgeleid van het Griekse woord 'τέχνη', 'kunst') is het beheersen en manipuleren van met name de niet-levende natuur door de mens. Het begrip techniek is sterk verwant met technologie en technische wetenschap:


  • „De enige toegelaten techniek om te spieken tijdens mijn examens is telepathie.”
  • „Techniek is slechts een middel om tot een uitspraak te komen.”
  • Origineel in het Engels:
    “Technique is just a means of arriving at a statement.”
  • Bron: Jackson Pollock in een interview met William Wright in de zomer van 1950 (was bedoeld om te worden uitgezonden, maar dat is nooit gebeurd); aangehaald in Clifford Ross, Abstract Expressionism: Creators and Critics, Abrahams Publishers, New York, 1990
  • Aanhaling: onbekend

Zie ook[bewerken]


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Techniek.
Wiktfavicon en.svg Zoek techniek op in het WikiWoordenboek.