Naar inhoud springen

Sjabloon:Ws-school

Uit Wikiquote
Waarschuwing - vanuit deze onderwijsinstelling is vandalisme gepleegd op Wikiquote

Welkom op Wikiquote. Bij verdere vandalistische bewerkingen wordt de mogelijkheid Wikiquote via de internetaansluiting van deze onderwijsinstelling te bewerken voor een bepaalde tijdsduur ontnomen. Deze blokkades zullen bij doorgaand vandalisme een oplopende duur hebben. De instelling kan ook namens Wikiquote ingelicht worden over het misbruik vanaf de internetaansluiting(en).

Leerlingen, docenten en medewerkers die constructief willen meewerken aan Wikiquote kunnen zich individueel inschrijven. Oefenen met Wikiquote kan ook, daarvoor is de Zandbak. Meer informatie staat op Welkom voor nieuwelingen.
De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst

Doel

Alleen als het zeker is dat het IP-adres waarmee vandalisme gepleegd is van een school afkomstig is kan dit sjabloon gebruikt worden. De whoisinformatie is een middel om uit te zoeken waarvan het IP-adres afkomstig is, eventueel kan vervolgens m.b.v. Google uitgezocht worden in welke plaats de school gevestigd is.

Als het niet zeker is dat het vandalisme van een school komt dient gewoon het sjabloon {{waarschuwing}} of {{ws}} gebruikt te worden.

Gebruik

{{ws-school}}

Optioneel kan op de puntjes de naam en plaats van de school meegegeven worden:

{{ws-school|...}}

Eventueel kan er ook de school-IP-range met bijbehorende rangeblokcode opgegeven worden op de tweede puntjes (bv. 127.0.0.1/28):

{{ws-school|...|...}}

of zonder de naam en plaats van de school maar met rangeblokcode:

{{ws-school||...}}

Zie ook