Piet de Jong

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Piet de Jong is voorgedragen voor verwijdering aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma op de Verwijderlijst is geplaatst, heeft iedereen nog 14 dagen om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na 14 dagen de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien op de verwijderlijst overeenstemming is bereikt, dat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Piet de Jong worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Piet de Jong in 2011
Informatie bij zusterprojecten:
Wikipedia-logo-v2.svg
artikel in Wikipedia
Commons-logo.svg
media bij Commons
Informatie in externe bronnen:
KB pagina in KB-catalogus

Piet de Jong (3 april 1915 - 27 juli 2016) was een onderzeebootcommandant, adjudant van H.M. Koningin Juliana der Nederlanden, staatssecretaris, minister en minister-president (1967 - 1971)..

  • „Majesteit, zo ziet u maar hoe een mens aan lager wal kan raken.”
  • „Een uitstekend middel tegen zeeziekte.”
  • „De Belgen zijn geen zeevarend volk, hè.”