Neil Armstrong

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Neil Armstrong heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Neil Armstrong verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Neil Armstrong worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Neil Armstrong in 2012

Neil Armstrong (5 augustus 1930 – 25 augustus 2012) was een Amerikaans testpiloot en astronaut; hij zette op 21 juli 1969 als eerste mens voet op de maan.

  • „Dat is een kleine stap voor een/de mens, een grote sprong voor de mensheid”
  • Origineel in het Engels:
    “That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind”
  • Bron: Klik hier om de originele woorden te beluisteren in Ogg Vorbis
  • Aanhaling(en): onbekend
  • Dit zijn de legendarische woorden die Armstrong uitsprak toen hij vanuit de maanlander van de Apollo 11 op 20 juli 1969 de ladder afdaalde om als eerste mens voet op de maan te zetten. Er zijn echter heftige discussies en tegenstrijdige wetenschappelijke conclusies van bandanalyse of hij nu a man of man zei. In het eerste geval luidt de vertaling: 'Een kleine stap voor een mens, een grote sprong voor de mensheid.' In het andere geval heeft hij iets tautologisch gezegd, nl.: 'Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.'
Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Neil Armstrong.