Maurits Cornelis Escher

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Maurits Cornelis Escher is voorgedragen ter (her)beoordeling aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen
Cartoon cloud.svg     Een of meer citaten worden niet-markant geacht.
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma geplaatst is op de Te (her)beoordelen pagina's, heeft iedereen de tijd om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na verloop van tijd de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien er op de pagina ter herbeoordeling overeenstemming is bereikt, zodat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Maurits Cornelis Escher worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

M.C. Escher in 1971

Maurits Cornelis Escher (17 juni 1898 – 27 maart 1972) was een Nederlandse kunstenaar, graficus.

  • Ik geloof dat het maken van prenten, zoals ik dat doe, bijna alleen een kwestie is van het zo verschrikkelijk graag goed willen doen.
  • Ik zou een tweede leven kunnen vullen met het werken aan mijn prenten.
  • Op momenten van groot enthousiasme schijnt het me toe dat er nooit op de wereld, door niemand, zo iets moois en belangrijks gemaakt is.
  • Ik speel een vermoeiend spel.
  • Ik word niet volwassen. In mij is het kleine kind van vroeger.
  • De dingen die ik wil uiten zijn zo prachtig en zuiver.
  • Ik wandel steeds in raadselen. Er komen telkens jongelui die zeggen; 'u maakt ook opart'. Ik weet helemaal niet wat dat is, opart. Dit werk maak ik al dertig jaar.
  • Ik kan absoluut niet tekenen!