Mao Zedong

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Mao Zedong heeft een of meer problemen
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
TAR Exclamation icon.svg     Van een of meer anderstalige citaten ontbreekt het citaat in de oorspronkelijke taal.

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Mao Zedong verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijke voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Mao Zedong worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Mao Zedong portrait.jpg

Mao Zedong (1893-1976) was een Chinees dictator..

Het Rode Boekje, uitgave 1967[bewerken]

Het boekje bevat 427 genummerde citaten.

  • 1 - De meest essentiële kracht die onze zaak leidt is de Chinese Communistische Partij. De theoretische basis die de richtlijn vormt voor ons denken is het Marxisme-Leninisme.
  • 4 - De Chinese Communistische Partij is de kern van het gehele Chinese volk. Zonder een dergelijke kern kan de zaak van het socialisme niet zegevieren.
  • 27 - Alles waartegen de vijand zich verzet moeten wij steunen, tegen alles waaraan de vijand steun verleent moeten wij ons verzetten.
  • 46 - Wij moeten erop vertrouwen dat (1) brede lagen van de boerenbevolking onder leiding van de Partij stap voor stap de weg van het socialisme willen opgaan; en dat (2) de Partij in staat is de boeren langs de weg van het socialisme te leiden. Deze twee punten zijn de essentie van de zaak.
  • 85 - Elk lid van de Communistische Partij moet deze waarheid begrijpen: 'Uit de loop van het geweer komt politieke macht'.
Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Mao Zedong.