Joseph Luns

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Joseph Luns heeft een of meer problemen
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Joseph Luns verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Joseph Luns worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Joseph Luns (1911-2002) was een Nederlands diplomaat, politicus en secretaris generaal van de NAVO.

  • Als ik 's zondags al eens een keer thuis ben, vragen mijn kinderen: "Wie is die bleke man daar die het vlees snijdt?"
  • "Het voordeel van een klein land is, dat het een groot buitenland heeft" (Luns was minister van Buitenlandse Zaken)
  • Ik heb nooit een juffrouw uit Nunspeet gekend, en ik heb haar zeker niet gezoend.
Als reactie op een interviewer waarvan hij vond dat ie met zijn eigen zaken moest bemoeien. Hierbij verwijzend naar de limerick:
Er was eens een juffrouw in Nunspeet
aan 't vrijen met een jongen die Luns heet.
Ze gaf hem een zoen,
maar d'r moe zei “Niet doen!”
Die smuigert die pakt je te vuns beet.
  • Vraag van de interviewer: "Hoeveel mensen werken er bij de NAVO?" Antwoord van Luns: "Ongeveer de helft". (uit zijn tijd als secretaris-generaal van de NAVO)