Informatica

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Informatica heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Informatica verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijke voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Informatica worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Informatica of computerwetenschappen is de studie en de wetenschap van de theoretische fundamenten van informatie en het rekenen, de theoretische informatica, en de implementatie en toepassing in computersystemen:

  • „Het echte gevaar is niet dat computers zullen beginnen te denken als mensen, maar dat mensen beginnen te denken als computers.”
  • Origineel in het Engels:
    “The real danger is not that computers will begin to think like men, but that men will begin to think like computers.”
  • Bron: Sydney J. Harris, aangehaald in Rosemarie Jarski, Words From The Wise, Skyhorse Publishing Inc., 2007, ISBN 9781602391369.
  • Aanhaling: onbekend

Zie ook[bewerken]


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Informatica.