Computer

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Computer heeft een of meer problemen
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
TAR Exclamation icon.svg     Van een of meer anderstalige citaten ontbreekt het citaat in de oorspronkelijke taal.
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Computer verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijke voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Computer worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens formele procedures (algoritmen) kunnen worden verwerkt.

  • "Ik heb het internet werkelijk niet voorzien. Echter, dat deed de computerindustrie ook niet. Niet dat dat ons veel zegt natuurlijk - de computerindustrie kon zelfs niet voorzien dat de eeuw zou eindigen."
  • "Wanneer je een kogel in een computer schiet, heb je niets meer aan het ding. Wanneer je een kogel door een stafkaart schiet, is het nog steeds een stafkaart."
    • Hans Bosch in interview in NRC Handelsblad van 11 januari 2003
  • "Mijn generatie heeft aan het begin van alles gestaan. Van de popmuziek, de televisie, de computer, de man op de maan. Die verbazing waarmee we met z'n allen naar die ene tv in de straat gingen kijken dat kan niet meer. Want we weten nu dat alles kan."
  • "De dinosaurussen verdwenen omdat ze zich niet konden aanpassen aan hun veranderende omgeving. Wij zullen verdwijnen als we ons niet zullen kunnen aanpassen aan een milieu waarvan ruimteschepen, computers – en thermonucleaire bommen - deel uit maken."
    • Arthur C. Clarke Report on Planet Three and Other Speculations (1972) "The Mind of the Machine"
  • "Als ik een bal aan de voet heb die ik wil afspelen, dan moet ik rekening houden met mijn bewaker, de wind, het gras, de snelheid waarmee de spelers lopen. Wij berekenen de kracht waarmee je moet schoppen en de richting waarin in ééntiende seconde. Een computer doet daar twee minuten over!"
  • "Eén ding zal de computer nooit kunnen: van de apen afstammen."

Zie ook[bewerken]

Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Computer.
RomanW-01.png