Hermann Hesse

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Hermann Hesse is voorgedragen voor verwijdering aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma op de Verwijderlijst is geplaatst, heeft iedereen nog 14 dagen om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na 14 dagen de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien op de verwijderlijst overeenstemming is bereikt, dat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Hermann Hesse worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Hermann Hess in 1927.

Hermann Hesse (1877-1962) was een Duits/Zwitsers schrijver, poëet en schilder.

  • „Het aforisme is zoiets als een edelsteen, die om de zeldzaamheid aan waarde wint en slechts in kleine doses is te genieten.”
  • Origineel in het Duits:
    “Der Aphorismus ist so etwas wie ein Edelstein, der durch Seltenheit an Wert gewinnt und nur in winzigen Dosen ein Genuß ist.”
  • Bron: Brief van Hesse van 27 februari 1956.
  • Aanhaling(en): Kees Versteeg, De geschiedenis van het aforisme, Passionate, Jaargang 6, Stichting Passionate, Rotterdam 1999, p. 36.