Hans Teeuwen

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Hans Teeuwen tijdens de première van Borat op donderdag 12 oktober 2006 in Amsterdam.

Hans Teeuwen (3 maart 1967) is een Nederlands cabaretier.

  • "Vanaf het moment dat ik een voet op het podium zette, had ik succes. Omdat het klopt wat ik doe. Ik hoor daar thuis. Het publiek voelt dat het deugt, dat ik er sta. Er zijn cabaretiers bij wie het niet klopt. Ze zijn er eigenlijk niet voor in de wieg gelegd, maar door heel hard te werken hebben ze zich toch een plaats weten te veroveren. Ze vechten zich een weg ernaar toe. Dat gevecht heb ik nooit hoeven leveren."
    • Bron: Vrij Nederland, Coen Verbraak, 1998


Bimbo's en Boerka's
  • Hans Teeuwen in gesprek met de Meiden van Halal.
  • "Alles wat enige status heeft heeft namelijk ook een vorm van macht en macht corrumpeert altijd, het moet geridiculiseerd kunnen worden, als dat niet meer kan, dan krijg je enge toestanden, een dictatuur of zo. Daarom moet dat gebeuren."
  • 2:49, als antwoord op de vraag waarom hij godsdiensten beledigt.
  • "Een mening kan beledigend zijn, als ik mijn mening geef, dan kan dat voor iemand anders beledigend zijn, bovendien is belediging voor sommige mensen gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen. En dat zou dan kunnen betekenen van oh dan mogen we daar niet over praten want dat is beledigend. Dat is heel erg multi-interpretabel."
  • "[...] omdat gelovigen een neiging hebben om een monopolie op de waarheid te hebben."


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Hans Teeuwen.
Crystal Clear app kdict.png Literatuur - Crystal Clear app Login Manager.png Personen - Crystal Clear app aim3.png Spreekwoorden - Crystal Clear app kcmdf.png Thema's - Crystal Clear app aktion.png Films - HD Television.svg Televisie