Geloof: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
805 bytes verwijderd ,  8 jaar geleden
Dit is niet de ruimte voor bijbel-citaten
(Import van https://nl.wikipedia.org/wiki/Geloven_(gedrag))
(Dit is niet de ruimte voor bijbel-citaten)
{{ongefundeerde citaten}}
*De rede gaat voor het geloof.
** [[Pierre Abelard]] (1080-1142) (Eerste principe)
 
*'Want God had de [[wereld]] zo lief dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.'
**[[Jezus Christus]] in het [[w:nl:Bijbel|Bijbel]]-boek [[w:nl:Evangelie naar Johannes|Johannes]] 3:16.
 
*Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Om hun geloof werden de mensen uit vroeger tijden geprezen. Door geloof komen we tot het inzicht dat de wereld door het woord van God geordend is, dat dus het zichtbare is ontstaan uit het niet-zichtbare.
**[[w:nl:Bijbel|Bijbel]]-boek [[w:nl:De brief aan de Hebreeën|Hebreeën]] 11:1-3.
 
*Als het een kwestie van [[geld]] is, is iedereen van hetzelfde geloof.
*"Het Christelijk geloof is een parodie op de aanbidding van de Zon waarin ze een man, genaamd Jesus, de plaats in laten nemen van de zon, en hem de verering geven die eerder aan de Zon werd gegeven."
** [[Thomas Paine]], ''An Essay on the Origin of Free-Masonry (1803-1805)''; gepubliceerd in 1818.
 
* "Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien."
** Hebreeën 11:1
 
*"Maar wetenschap kan alleen beoefend worden door diegenen die een sterke inspiratie voelen voor waarheid en begrip. De bron van dit gevoel komt echter uit het domein van religie. Hierbij behoort ook het geloof in de mogelijkheid dat de wetten die gelden voor de wereld van het bestaan rationeel zijn, dat wil zeggen, begrijpbaar door middel van rede. Ik kan mezelf geen zuivere wetenschapper voorstellen zonder dit diepe geloof. De situatie kan door middel van een beeld uitgedrukt worden: wetenschap zonder religie is kreupel, religie zonder wetenschap is blind"

Navigatiemenu