Geloof: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
916 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
Import van https://nl.wikipedia.org/wiki/Geloven_(gedrag)
(Correctie naam Thomas Paine + bronvermelding.)
(Import van https://nl.wikipedia.org/wiki/Geloven_(gedrag))
*"Het Christelijk geloof is een parodie op de aanbidding van de Zon waarin ze een man, genaamd Jesus, de plaats in laten nemen van de zon, en hem de verering geven die eerder aan de Zon werd gegeven."
** [[Thomas Paine]], ''An Essay on the Origin of Free-Masonry (1803-1805)''; gepubliceerd in 1818.
 
* "Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien."
** Hebreeën 11:1
 
*"Maar wetenschap kan alleen beoefend worden door diegenen die een sterke inspiratie voelen voor waarheid en begrip. De bron van dit gevoel komt echter uit het domein van religie. Hierbij behoort ook het geloof in de mogelijkheid dat de wetten die gelden voor de wereld van het bestaan rationeel zijn, dat wil zeggen, begrijpbaar door middel van rede. Ik kan mezelf geen zuivere wetenschapper voorstellen zonder dit diepe geloof. De situatie kan door middel van een beeld uitgedrukt worden: wetenschap zonder religie is kreupel, religie zonder wetenschap is blind"
** [[Albert Einstein]]
 
*"Op de lange reis van het menselijk leven is geloof de beste compagnon. Het is de beste verfrissing tijdens de reis en het grootste bezit"
** [[Gautama Boeddha]]
 
== Zie ook ==
* [[atheïsmeAtheïsme]]
 
{{menu}}
2

bewerkingen

Navigatiemenu