Simon van der Meer

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Simon van der Meer is voorgedragen ter (her)beoordeling aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma geplaatst is op de Te (her)beoordelen pagina's, heeft iedereen de tijd om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na verloop van tijd de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien er op de pagina ter herbeoordeling overeenstemming is bereikt, zodat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Simon van der Meer worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Simon van der Meer (24 november 1925 - 4 maart 2011) is een Nederlands natuurkundige. Voor de ontdekking van het W-boson en het Z-boson kreeg hij met Carlo Rubbia in 1984 de Nobelprijs voor de Natuurkunde.

  • "Vooral creatief denken ligt aan de basis van het ontdekken. Je moet op een andere manier durven te denken, zaken van andere kanten bekijken, zodat je vaker op een toevallige wijze op nieuwe ideeën komt. Zelfs de idiootste ideeën moet je uitwerken en wanneer je dat maar systematisch genoeg doet, komt er altijd wel iets bruikbaars uit."
    • Uit: De Libero van het CERN. Jaarboek 1985. Vereniging voor Technische Physica. TU Delft. p. 61.