Simon Vinkenoog

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Simon Vinkenoog is voorgedragen ter (her)beoordeling aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen
Question book-new.svg     Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
Broom icon.svg     Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma geplaatst is op de Te (her)beoordelen pagina's, heeft iedereen de tijd om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na verloop van tijd de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien er op de pagina ter herbeoordeling overeenstemming is bereikt, zodat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Simon Vinkenoog worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Simon Vinkenoog

Simon Vinkenoog (18 juli 1928 – 12 juli 2009) was een Nederlands schrijver en dichter.

  • Ik had gehoopt dat van de grote ervaringen van de jaren zestig nu iets zou zijn doorgedrongen. Ik ben gedesillusioneerd door het nog constante gebeuzel en getreuzel en gemekker. Dat er nog steeds mensen zijn die niet doorhebben waar het echt om gaat in de wereld.
  • Alles wat ik doe is om te weten wie ik ben.
  • Een profeet moet de juiste vragen stellen waarop mensen hun eigen antwoorden moeten vinden.
  • Een beetje censuur is zoiets als een beetje zwanger.
  • De meeste gevangenen zitten niet achter tralies, maar gekneld in de waandenkbeelden, angsten en vooroordelen van een oppervlakkig bestaan.


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Simon Vinkenoog.