Johan Derksen

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Johan Derksen heeft een of meer problemen
    Van een of meer citaten ontbreken primaire bronnen (die ondersteunen dat dit citaat inderdaad is uitgesproken door deze persoon).
    Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).
    Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht.

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Johan Derksen verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Johan Derksen worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Johan Derksen in 2014

Johannes Gerrit (Johan) Derksen (31 januari 1949) is een voormalig Nederlands voetballer, die na zijn actieve sportcarrière naam maakte als sportjournalist, met als specialisme voetbal. Tegenwoordig is hij hoofdredacteur van weekblad Voetbal International en staat hij bekend om zijn gepeperde uitspraken.

Voetbal[bewerken]

 • (over Rafael van der Vaart) "Het valt me op hoe afgetraind hij is. Dat zegt veel over de trainingsmethoden van Ajax, daar liep hij al die jaren met een buik vol kroketten rond." (VARA TV Magazine, 2008)
 • "Ik heb met voetbal zoveel verloren dat ik atheïst geworden ben. Moet je nagaan wat een carrière ik gehad heb." (Het Elfde Uur, 2008)
 • (over Marco van Basten) "Ik was blij toen hij werd aangesteld, ik maak me nu ernstig zorgen. Het bondscoachschap blijkt een vak te zijn."
 • "Van Basten sturen ze op pad zonder enige ervaring met leidinggeven, in een bus met twintig multimiljonairs die niet te motiveren zijn, die schijt aan de hele wereld hebben, die maar aan één ding denken; 'ik wil nog een duurdere Rolex dan die gozer naast me'. Want je scoort in die wereld alleen met een massief gouden Rolex, en briljantjes in de cijfertjes. Op het woonwagenkamp vinden ze het lelijk, bij het Nederlands elftal vinden ze het mooi."
 • "Van Basten is niet zo verstandig om een oude, ervaren coach op te nemen in de staf die wat toevoegt. Zijn staf is het klaverjasclubje van Amsterdam."
 • "Marco van Basten stelt altijd het tweede elftal op, en dat is geloof ik niet de bedoeling van het Nederlands elftal."

Voetbal Insite/Voetbal International[bewerken]

 • (over presentator Wilfred Genee) "Als Nederland Europees kampioen wordt dan verf ik net als Wilfred mijn haren zwart en doe er flink wat gel in, zodat ik ook met zo'n gladde kop rondloop." (VARA TV Magazine, 2008)
 • (over presentatrice Barbara Barend) "Ik kende Barbara niet, maar ik haalde Frits Barend junior binnen. Ze was net zo druk en energiek als Frits, maar het ging mij een beetje te ver. Willem van Hanegem en ik waren figuranten en Barbara die ging maar door."
 • (over presentatrice Barbara Barend) "Ik heb Barbara één keer gezoend. Dat was met oud-en-nieuw, en daar wou ik het bij laten."

Politiek[bewerken]

 • "We hebben nu die christelijke boys aan het bewind. Het begint met de koopzondagen, dadelijk mag ik net zoals in de vijftiger jaren op zondag niet meer naar het zwembad, en die meneer Rouvoet zei ook al in de media dat we allemaal grotere gezinnen moesten nemen. Ik betaal me nu al scheel aan de alimentatie, schei uit zeg."
  • Bron: Op de Bon, 2008

Muziek[bewerken]

 • "Frans [Bauer] heeft een poliep en hij moest er zelfs om huilen. Ik vind Frans een schat van een jongen, als ik maar niet naar hem hoef te luisteren."
  • Bron: Who's Next, 30 november 2006[1]
 • "Ik jubel van tevredenheid als 's avonds mijn vrouw naar bed is, en dan ga ik hier zitten, en dan steek een goede sigaar op en dan zet ik een cd op van Mickey Newbury. Dat is ontzettende zwaarmoedige muziek, dan moet je echt de sloten op de deur doen want anders spring je van het balkon. En dan ben ik helemaal happy en dan jubel ik inwendig. Ik haat namelijk vrolijke muziek, ik hou van de blues, en het kan mij niet zwaarmoedig genoeg zijn."
  • Bron: Who's Next, 30 november 2006[2]
 • "De radiostations in Hilversum die houden de mensen dom. Nederland is smakeloos, maar dat kun je Nederland niet kwalijk nemen. Nee, die grote radiostations in Hilversum die draaien de hele dag bullshit. En als je 's avonds in de auto naar huis rijdt heb je de zenders voor het uitkiezen. Het is allemaal softrock: het is Bon Jovi, het is Toto of omgekeerd. Maar het is allemaal hetzelfde. Je zou op het laatst denken dat er in Nederland geen fatsoenlijke muziek meer gemaakt wordt."
  • Bron: Omroep Zeeland, 20 februari 2012[3]
 • "Er zijn nu in Nederland bijvoorbeeld geweldig goede musici. Alleen: ze treden op voor een handjevol mensen. De smakeloosheid vaagt alles weg. Je komt gewoon niet aan bod, je komt niet in het vizier. Mijn ultieme droom is om samen met Mart Smeets en Jan Donkers een radiozender op te richten. Weet je wat gek is? Dat je na je 49ste ineens helemaal geen doelgroep meer bent. Terwijl wij hartstikke aantrekkelijk zijn voor de markt. We hebben geld, de kinderen de deur uit, we weten veel. Hoe ouder je wordt, hoe minder objectief je wordt. En naarmate je ouder wordt begrijp je beter dat objectiviteit helemaal niet bestaat. Objectiviteit? Allemaal hypocriet gelul. Het gaat om smaak. Passie."
  • Bron: De Volkskrant, 14 april 2010[4]
 • "Het Nederlandse product raakt ondergesneeuwd. Wij hebben fantastische zangers die nooit aan de bak komen en thuis niks zitten te doen, terwijl meneer Bauer die helemaal niks kan top of the bill is. Een Borsato die vijf keer De Kuip uitverkoopt. Het is toch te gek voor woorden. Wat te denken van een Kaz Lux. Theo van Es (The Shoes), uitstekend! Gus Pleines (The Bintangs), geweldig! The Buffoons uit Enschede, betere close-harmony heb ik nog nooit gehoord. Johnny Kendall is misschien wel de allerbeste zanger van het land. Die kan met één vinger meer dan Lee Towers met tien. Nooit succes gehad. Ja, in '64 met 'St. James Infirmary'. We hebben echt talent, maar het blijft beperkt tot het buurthuis."
  • Bron: KindaMuzik, 9 februari 2004[5]
 • "Bij Radio Rijnmond presenteer ik het programma Muziek voor volwassenen, twee uur op zaterdagmorgen met muziek die doorgaans nooit op de radio wordt gedraaid. De meeste diskjockeys moeten zich keurig aan het commerciële lijstje van hun baas houden, waardoor het publiek absoluut niet meer weet wat er allemaal te koop is. Als Maria Muldaur en David Olney nooit gedraaid worden, kun je de luisteraars niet kwalijk nemen dat ze 's nachts in de rij gaan staan voor het zoveelste album van Marco Borsato. Ik vind het echt een straf al die smakeloze kitsch van Gordon, Frans Bauer, Gerard Joling of René Froger te moeten aanhoren. Mart Smeets en ik mogen gelukkig zelf bepalen wat we draaien en daar doen we heel veel oudere jongeren een plezier mee.
  • Bron: Johan-Derksen.com[6]
 • "We zijn ook zo'n heerlijk smakeloos land. Onlangs stond ik met een handvol liefhebbers bij concerten van Tom Russell, Sam Baker en Gretchen Peters, maar ordinaire Amsterdamse straatzangers trekken als De Toppers een volle Arena en we sturen een talentloze bakvis uit Nijmegen met een liedje van Vader Abraham naar het Eurovisie Songfestival.­"
  • Bron: Voetbal International, 19 april 2010[7]

Roken[bewerken]

 • "De man die mijn tweedehands auto koopt is niet te benijden, want daar heb ik dan net drie jaar in zitten paffen. Wel goede sigaren hoor."
  • Bron: Op de Bon, 2008
 • "Thuis mag ik nog roken, tenzij er familie langskomt. Dan moet de grote tv-personality onder de afzuigkap in de keuken."
  • Bron: Op de Bon, 2008
 • "Toen ik hier jaren geleden binnenkwam vroeg de regisseur "Wil je roken, voor een stamtafelsfeer?", en als ik nu binnenkom word ik gestalkt door een brandweerman."
 • "In dit land kun je op iedere hoek van de straat drugs kopen, maar als je een sigaar rookt word je als een crimineel neergezet. Ik rook een sigaartje, ik handel niet in kinderporno."

Overige[bewerken]

 • "Ik heb ook een fanclub. 17 leden. Er meldden zich hier ooit twee keurige leraren uit Nijmegen, toen zei iemand van de productie tegen mij; "Het bestuur van jouw fanclub is er." Ik zei; "Mijn fanclub?" En toen bleek ik een fanclub te hebben op internet. Ik schaam me kapot, want de mensen die daar terecht komen denken nog dat ik er wat mee te maken heb. Al mijn jeugdzonden worden daar weer opgehaald."
 • "De mensen denken dat ik hele zware medicijnen gebruik. Nou, nee hoor. Ik vreet gewoon uit de muur."
 • Mart Smeets is geen voetbalman, maar een gelikte presentator, vooral van wielrennen en schaatsen. Gasten moeten niet op enige spreektijd rekenen, want de gast van Mart is slechts een figurant. Mart stelt de vragen en geeft bij voorkeur ook het antwoord, Mart wil alle aandacht, want het is Marts show, Marts egotrip. Hij spreekt zijn kijkers toe alsof hij tegen een kleuterklas spreekt, maar ik zou hem niet willen missen. Er zit wél een persoonlijkheid en dat kun je niet van zijn meeste collega's zeggen. Tom Egbers en Toine van Peperstraten vinden zichzelf wel sterren en hebben een prettige uitstraling, maar lijken me hulpeloos zonder autocue.
  • Derksen is duidelijk over Mart Smeets in Profiel van de KRO 10-7-09
 • Ik ben groot geworden met Wout Wagtmans en Wim van Est. Charly Gaul was mijn held. Het blijft een enerverend evenement, met soulbrother en collega-boegbeeld Mart Smeets in de hoofdrol. Ik krijg geen genoeg van die man. Iedere gast wordt als een superster gepresenteerd en vervolgens gedevalueerd tot een figurant, want Smeets voert het woord. Het is zíjn show. Hij stelt lange theatrale vragen en geeft ook zelf antwoord.
  • Idem, in profiel
 • Mart Smeets ervaar ik intussen als een warm bad. Heerlijk, hij moet me vooral toespreken alsof ik een kleuter ben. En hij bezit natuurlijk een surplus aan kennis over sport in het algemeen, wielrennen, muziek, Amerika, vrouwen, politiek; eigenlijk alles. Als hij dat maar blijft uitstralen, dan ben ik helemaal gelukkig. Lekker arrogant vanaf die troon in de studio het klootjesvolk als notoire domoren uitleggen wat iedereen ziet en waar ook iedereen een eigen mening over mag hebben
  • Idem, in profiel
 • Een jongen uit de provincie voor de camera laten zeggen dat hij homo is vind ik ook gemakzuchtig. Of heeft dat een diepere achtergrond? Welke waarde heeft het dan? Dat hij door het hele dorp wordt uitgelachen voor de rest van zijn leven?
 • Ik was geen fan, maar je bent me meegevallen.


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Johan Derksen.