Jack Nicholson

Uit Wikiquote
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit lemma over Jack Nicholson is voorgedragen ter (her)beoordeling aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma geplaatst is op de Te (her)beoordelen pagina's, heeft iedereen de tijd om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na verloop van tijd de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien er op de pagina ter herbeoordeling overeenstemming is bereikt, zodat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Jack Nicholson worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Jack Nicholson, 26 maart 2010
Informatie bij zusterprojecten:
Wikipedia-logo-v2.svg
artikel in Wikipedia
Commons-logo.svg
media bij Commons
Informatie in externe bronnen:
IMDb pagina in IMDb
KB pagina in KB-catalogus

Jack Nicholson (Manhattan (New York), 22 april 1937) is een Amerikaans filmacteur.

  • „Het grootste deel van mijn leven vertrouwde ik mensen niet die niet bang voor de dood waren, want zeker als je ouder wordt ben je er meer en meer mee bezig. Ik denk dat als we zouden kunnen kiezen, niemand dood wil gaan. Daarom zou je aan kunnen nemen dat iedereen het eeuwige leven wil hebben, wat gezien de huidige ontwikkelingen in de medische wetenschap haast mogelijk begint te lijken. Maar de vraag is niet of jij zelf het eeuwige leven wil hebben, het is meer of je het eeuwige leven wil hebben ten koste van je kinderen. Bovendien zouden we grote ecologische problemen krijgen als iedereen ineens zou blijven leven.”
  • Bron: Interview met het Nederlandse tijdschrift FilmValley, april 2008.
  • Aanhaling(en): onbekend
  • Reactie op de vraag of hij het eeuwige leven zou willen hebben.
  • „Als mannen er eerlijk over zijn, draait alles wat ze doen en elke stap die ze zetten alleen maar om de kans vrouwen te ontmoeten.”
  • „In mijn hart ben ik nog steeds wild. Maar de "biologische zwaartekracht" heeft vat op me gekregen.”