Idee

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Idee heeft een of meer problemen
Text document with red question mark.svg     Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald).

Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Idee verplaatst. Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst. LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Idee worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}.

Idee is een concrete gedachte, opvatting, ingeving of plan:


  • „Het kernidee van een systeem is dat van een gehele entiteit die zich aanpast aan en overleeft in een veranderde omgeving.”
  • Bron: Giep Franzen e.a. (2002). Strategisch management van merken. ISBN 9014079885. p.583
  • Aanhaling(en): onbekend
  • „Samenwerking moet beginnen bij het eerste idee voor een gebouw, aangezien het plaatsen van een sculptuur het ontwerp als geheel radicaal kan veranderen. Zo’n integraal verband was kenmerkend voor de grote periodes in de kunst.”
  • Bron: Henry Moore, lezing voor de Unesco, 1952
  • Aanhaling(en): onbekend


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Idee.
Wiktfavicon en.svg Zoek idee op in het WikiWoordenboek.