Aardrijkskunde

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lemma over Aardrijkskunde is voorgedragen voor verwijdering aangezien alle citaten een of meer van de volgende onopgeloste problemen vertonen

Help mee te voorkomen dat dit lemma wordt verwijderd. Nadat een lemma op de Verwijderlijst is geplaatst, heeft iedereen nog 14 dagen om de gesignaleerde problemen te verhelpen en daardoor het lemma te behouden. Als na 14 dagen de problemen niet (in voldoende mate) zijn opgelost, zal het lemma worden verwijderd. Verwijder dit sjabloon alleen indien op de verwijderlijst overeenstemming is bereikt, dat het lemma behouden kan worden.
LET OP: Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Aardrijkskunde worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Fysische wereldkaart

Aardrijkskunde of geografie is een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met het bestuderen van het aardoppervlak, het in kaart brengen van vormen van bijvoorbeeld cultuur, het plantenleven en de dierenwereld, gebruik van het milieu en verkeer en het beschrijven van het landschap overal op de wereld.:


  • „Aardrijkskunde is de kennis van het voornaamste en merkwaardigste, dat men op de oppervlakte der aarde ziet.”
  • „Vergis ik mij niet, dan vat de geograaf de pen op, waar de geschiedschrijver ze heeft neergelegd.”
  • „Veelzijdig is het terrein, dat de geograaf bewandelt; behalve in de aardoppervlakte stelt hij ook belang in hare bewoners en wenscht hij die beter en beter te leeren kennen.”


Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Aardrijkskunde.