Overleg gebruiker:Whaledad

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken
Archivering 
Archief 2012

Nuweg nominatie Kanker[bewerken]

Zou een gewone nominatie niet beter op zijn plek zijn? Ik probeer een betere bron te vinden. Helaas zit mijn trage internetverbinding een beetje in de weg, dus jij zou ook kunnen helpen de pagina te verbeteren. Stanley (overleg) 7 jun 2013 10:04 (CEST)

Ik heb zelf al gezocht en niet kunnen vinden. Copyvio is nu eenmaal iets dat snel moet worden aangepakt. Maar ik zal het bronloos maken. W\|/haledad (zegt u het maar) 7 jun 2013 14:29 (CEST)
Is het ok om YouTube als bron te gebruiken in dit artikel? http://www.youtube.com/watch?v=RFJKy9RAxTU Stanley (overleg) 7 jul 2013 17:03 (CEST)
Sorry voor late response. Ik ben op rondreis en heb sporadisch internet verbinding. Ja, als een YouTube filmpje een feitelijke registratie is, is het voor mij een deugdelijke bron. W\|/haledad (zegt u het maar) 17 jul 2013 23:35 (CEST)

Barack Obama[bewerken]

Wilt u even naar de aanvulling kijken die gedaan is aan het artikel? Gezien het feit dat het citaat eindigt met een komma,(The future must not belong to those who slander the prophet of Islam,) weet ik niet niet of het citaat al dan niet uit zijn verband gerukt is want de bron is mij onbekend. ReltatS riS (overleg) 20 aug 2013 22:44 (CEST)


Samson en Gert[bewerken]

Kijkt u, als u wilt, even naar mijn snoei in Samson en Gert. Ik weet namelijk niet wat we met dit soort pagina's aan moeten waarop meestal een soort transcriptie van allerlei uitroepen staan die noch citaten, noch karakteristiek en vooral bronloos zijn. Of vaag naar een aflevering verwijzen. Mijn lijkt een goede richtlijn dat er, als er geen citaat met bron is, maximaal één bronloos citaat mag blijven staan. Verder verwijst {Wikipedia} nu op die pagina naar een DP. Hoe kan ik naar de juist pagina laten verwijzen? ReltatS riS (overleg) 1 okt 2013 00:02 (CEST)

De reden dat ik in de werklijst film/televisie apart markeer, is dat ik graag in de kantine wil discussiëren over de beste aanpak hiervan. De huidige pagina's zijn mij een doorn in het oog. Ik kan mij voorlopig goed vinden in uw aanpak. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 okt 2013 18:29 (CEST)

PS Het lijkt mij nuttig dat u moderatorrechten krijgt. Voelt u daar iets voor? Nuweg blijft te lang staan en tegenover eventuele moeilijke gebruikers staan we tamelijk machteloos. ReltatS riS (overleg) 1 okt 2013 11:57 (CEST)

Ik zou daar zeker geen bezwaar tegen hebben. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 okt 2013 18:29 (CEST)
Ik heb daar wat over in de kantine geschreven. Overigens, er komen hier nog wel eens globale moderatoren langs, zou het niet aardig zijn een welkoms-sjabloon in het Engels te hebben? Zou u zoiets in elkaar kunnen draaien? ReltatS riS (overleg) 3 okt 2013 23:04 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Wikiquote:Aanmelding conciërges#Whaledad en Uitgevoerd Uitgevoerd Sjabloon:Welcome. W\|/haledad (zegt u het maar) 4 okt 2013 00:52 (CEST)
Dank hiervoor. ReltatS riS (overleg) 4 okt 2013 11:21 (CEST)

Promotie tot conciërge[bewerken]

Mijn gelukwensen! Riki (overleg) 12 okt 2013 10:22 (CEST)

Hartelijk dank. Het zal mogelijk een langzame start worden, aangezien ik plotseling op zakenreis moet. W\|/haledad (zegt u het maar) 13 okt 2013 01:17 (CEST)
Ik zie tot mijn genoegen dat de knopjes bij u in vertrouwde handen zijn. Helaas heb ik op het moment weinig tijd om te helpen. Aan de andere kant, alle kleine beetjes helpen en er is totaal geen haast. ReltatS riS (overleg) 21 okt 2013 23:42 (CEST)
PS kunt u de kantine (het sjabloon) weer wat toonbaarder maken? Zelf dacht ik aan één afbeelding links en één rechts met de tekst (of een meer pakkende tekst) daartussen. Mij lukt dat soort zaken namelijk niet. ReltatS riS (overleg) 22 okt 2013 00:17 (CEST)
Hahaha, ja precies datzelfde had ik ook al bedacht. Het staat op het "lijstje". Ik was vorige week op reis. W\|/haledad (zegt u het maar) 22 okt 2013 01:56 (CEST)

Sjabloon:Bots[bewerken]

Thank you. - dcljr (overleg) 22 okt 2013 05:15 (CEST)

You're welcome. W\|/haledad (zegt u het maar) 22 okt 2013 06:27 (CEST)

MediaWiki:Edittools[bewerken]

Hier staat voor Wikiquote iets vrij onzinnigs: Bij het opslaan van de pagina verklaart u dat u de tekst zelf heeft geschreven, of heeft overgenomen uit een vrije, openbare bron. Het is hier juist niet de bedoeling dat we zelf teksten schrijven en ook niet noodzakelijk dat we overnemen uit een vrije bron omdat wij ons beroepen op het citaatrecht. Kunt u dit aanpassen of nog beter verwijderen? Ikzelf kan dat als gewone Wiki-sterveling namelijk niet. ReltatS riS (overleg) 6 nov 2013 23:45 (CET)

Goed opgemerkt. Ik ga er aan werken. W\|/haledad (zegt u het maar) 7 nov 2013 00:16 (CET)
Onbegrijpelijk dat er zo lang een fout in de overeenkomst (wat het is) met de gebruikers heeft gezeten! Er zit nu nog één subtiel maar verder onbelangrijk foutje in de tekst. Ik verklaar nu: Bij het opslaan van de pagina verklaart u (ik dus) dat u de tekst met bronvermelding en naar beste weten onder inachtneming van het citaatrecht heeft opgenomen. Dat gaat dus niet op voor OP's en de kantine. Maar zoals opgemerkt is dit juridische muggenzifterij. Ik kon het alleen niet laten het even te melden. ReltatS riS (overleg) 7 nov 2013 10:30 (CET)
PS waar kan ik de categorieën vinden? En wilt u even naar Grace Kelly kijken want ik krijg die bronvermelding niet goed. ReltatS riS (overleg)
Grace Kelly afgewerkt. Categorieën staan in de linkermenubalk. Ofwel hier: Categorie:Alles. W\|/haledad (zegt u het maar) 8 nov 2013 14:46 (CET)

He Hallo![bewerken]

In ons welkomssjabloon staat een zin die mij allang ergert, namelijk: Hallo XXXX, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikiquote!. Ik heb het Hallo proberen te veranderen in Beste wat niet lukte. Kunt u, mits u zich in deze verandering kunt vinden, het aanpassen? U bent daar veel handiger in dan ik. Ik had al alle "je's" en "jij's" veranderd in "u" omdat ik van mening ben dat nieuwe gebruikers beleefd ontvangen dienen te worden en daar past m.i. (hé) Hallo (daaro) niet bij. ReltatS riS (overleg) 21 nov 2013 00:18 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Goed idee, W\|/haledad (zegt u het maar) 21 nov 2013 03:30 (CET)

Kijkt u even hier[bewerken]

Naar aanleiding van onze discussie is de kantine heb ik een opzetje gemaakt. Kijkt u er kritisch naar als u wilt en schroom niet te veranderen of aan te passen. Als het klaar is kan de pagina wat mij betreft ingevoerd worden bij de beheerspagina's en op de hoofdpagina vermeld. ReltatS riS (overleg) 3 dec 2013 22:34 (CET)

Hoe verder?[bewerken]

Na weer eens een triest dieptepunt opgeduikeld te hebben ga ik maar eens bij u ten rade. Hoe nu verder? Dit project is in nog ellendigere staat dan ik bevroed had en als ik alles van te voren had geweten had ik geadviseerd dit hele project weg te kiepen omdat het minder werk was geweest een nieuw project op te zetten. Terzijde en Wiki-politiek getint: ik zie nu nog helderde de hopeloosheid van Het Grote Project in want als ik zie hoe veel werk dit flut-projectje is heb ik geen enkele hoop dat die derde-wereld Wikivuilnisbelt ooit opgeruimd kan/gaat worden. Uw GP daar is in dit verband zeer verhelderend.
Goed, maar daar gaat het niet om. We hebben tot nu toe dit gehele project herschikt, opnieuw richting gegeven en we hebben een ongelooflijke hoeveelheid puur puin opgeruimd. So far so good. Maar nu. Ik stel voor met verdere bulknominaties te wachten tot het systeem (u dus) dit alles verwerkt heeft. Verder: is er een mogelijkheid in een lijst te tonen artikelen met het sjabloon bronloos en geen secundaire bronnen? Nog een groot compliment voor u oplossing met Malapropismen‎ ReltatS riS (overleg) 15 jan 2014 01:31 (CET)

  • Tja, is het glas nu half-vol, of halfleeg. Ik ga voor half-vol: Ik vind dat we dit project de afgelopen tijd enorm verbeterd hebben. Dank voor het compliment; het was leuk om dit te doen. Ja. er is nog veel te doen, maar we zijn duidelijk op de goede weg. Voor wat betreft de gevraagde overzichten:
Enne... laat me deze gelegenheid te baat nemen om te zeggen, dat ik enorm geniet van onze samenwerking op dit project. W\|/haledad (zegt u het maar) 15 jan 2014 01:51 (CET)
    • Dank u voor dat laatste! Van mijn kant kan ik u verzekeren dat het voor mij ook een waar genoegen is met iemand samen te werken die begrijpt wat een naslagwerk samenstellen inhoud. En die niet doorlopend speculeert over mijn vermeende slechte huisvesting in een Scandinavisch land zoals mindere snuggere types (in mijn ogen) regelmatig plachten te doen. En inderdaad, dit project is op enorm vooruit gegaan. En als ik de linken bekijk zijn we volgens mij door het ergste heen. Overigens zijn die bulk-nominaties zeker niet in steen uitgehouden wat mij betreft; mocht u iets zien wat er ten onrechte staat haal het gerust weg of neem meer tijd om iets op te knappen. Het is gewoon handig dat het daar staat omdat iets totaal onbruikbaars gewoon weg kan in plaats van op een lijst te blijven hangen. ReltatS riS (overleg) 17 jan 2014 00:27 (CET)

Moderator[bewerken]

Admin Puzzle Icon.png Deze gebruiker is een
moderator.

Leef u er op uit zou ik zo zeggen! (u bent veel beter dan ik in dit soort dingen) Voor op uw GP want dat heeft u met uw harde werken als moderator wel verdient. ReltatS riS (overleg) 4 feb 2014 12:19 (CET)

  • Dank. Ik heb er alleen een linkje bijgezet. Verder prima. W\|/haledad (zegt u het maar) 4 feb 2014 14:52 (CET)

Wat...[bewerken]

Wat doen we hiermee Is dit nu weg of werklijst? Ik weet het even niet. ReltatS riS (overleg) 12 feb 2014 01:39 (CET)

  • Goeie twijfel. Beslist een goede bron van waardevolle citaten, maar dan moeten we wel zoeken naar citaten die in het NL taalgeboed daadwerkelijk worden gebruikt. Twee voorbeelden gevonden. Daarbij echter nog moeite om de oorspronkelijke teksten en bronnen te vinden (dus vlp. werklijst). Voor de tweede wordt verwezen naar [1], maar op deze site kan ik (als buitenlander) geen video zien. Kunt u de video zien? En zo ja, deze dan afluisteren om de oorspronkelijke tekst op te tekenen? W\|/haledad (zegt u het maar) 12 feb 2014 03:35 (CET)
  • Laat maar: al gevonden met een betere bron. W\|/haledad (zegt u het maar) 12 feb 2014 03:40 (CET)

Ik denk.....[bewerken]

Dat onze Pipo234 deze gebruiker is. Hij kent de sjablonen, weet de weg en het soort postings komen me ook erg bekend voor.... ReltatS riS (overleg) 20 feb 2014 23:35 (CET)

  • Ik denk het ook. Acties kwmen mij ook al bekend voor, maar kon niet op de naam komen. W\|/haledad (zegt u het maar) 21 feb 2014 00:12 (CET)

Blokkade[bewerken]

Beste Whaledad,

Ik wil dit absoluut niet doen om kritiek te hebben of te zeuren, maar zou je mij kunnen vertellen wat je reden is voor de blokkade van deze anoniem? Het lijkt mij een nieuwe gebruiker die misschien niet weet wat het project precies is, maar ik zou het aangemaakte artikel nou niet snel belonen met een blokkade van een maand. Het lijkt gewoon om een gebruiker met goede wil te gaan. Het is dan wel copyvio, maar waarom niet eerst waarschuwen? Maar jij denkt er vast anders over, dus ik zou graag willen weten vanwaar een maandblok.

Mvg TBloemink (overleg) 1 mrt 2014 18:27 (CET)

  • TBloemink, ik begrijp en waardeer uw bezorgdheid. In dit geval was de lange lap copyvio-tekst echter alleen maar een manier op 3 linkspam links (helemaal onderaan) geplaatst te krijgen en zo lang mogelijk in stand te houden. Typisch kenmerk van een ervaren linkspammer. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 mrt 2014 18:36 (CET)
Ik zie het hele linkspam gedeelte niet, gezien het bronnen waren letterlijk gekopieerd uit een werkstuk wat het lijkt. Maargoed, dank voor je uitleg TBloemink (overleg) 1 mrt 2014 18:37 (CET)
Hopelijk vindt je het niet erg dat ik even kom invallen (net als TBloemink dus) maar Gebruiker:Hans37Adbp was al een paar uur gelockt door een steward (was overigens een bekende soort spambot die vaak voorkomt). Dit betekent dat de gebruiker niet meer kan inloggen en blokkeren dus weinig zin heeft. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 1 mrt 2014 18:43 (CET)
Beiden bedankt voor uw aanwezigheid en opmerkzaamheid. Ik heb Notre Dame nog eens bekeken en het blijkt inderdaad, dat wat ik voor spamlinks aanzag, gewoon bronvermelding was. Blokkade dus ongedaan gemaakt. Hans37Adbp is een andere gebruiker dan die anoniem (neem ik aan) en is wel gewoon een platvloerse spammer. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 mrt 2014 19:07 (CET)
Dat was Hans inderdaad. Zie het kopje hieronder. :) Groet, JurgenNL (overleg) 1 mrt 2014 19:11 (CET)
Tja, en dan plaatst Gebruiker:Zotteke dezelfde Notre Dame tekst op zijn gebruikerspagina en gaat dan vervolgens een pagina aanmaken met een link naar een naaktfoto. Was mijn intuïtie dus toch goed... W\|/haledad (zegt u het maar) 8 mrt 2014 18:42 (CET)
Sja, het voordeel van de twijfel. (zie mijn laatste posting hieronder) Veel goed hebben we van dit soort lieden niet te verwachten want aan 99% van wat hier door anoniemen en nieuwe "gebruikers" naar binnen gekiept wordt hebben we hoegenaamd..... niets. De nick was echter wel raak gekozen, welke zot haalt het nu toch in zijn malle hoofd om een link naar naaktfoto's hier neer te zetten! Ach, heer Whaledad, waren alle mensen wijs.... Overigens merk ik op dat we het beide (kennelijk) erg druk IRL hebben. Binnenkort ga ik wel weer verder maar tijdgebrek noopt me om Wikiquote even op een laag pitje te zetten. ReltatS riS (overleg) 8 mrt 2014 23:19 (CET)

Info omtrent spambots[bewerken]

Dag Whaledad, een aantal blokkades van je vielen me op. Het gaat onder andere om deze blokkades:

En als ik iets verder terugkijk in je blokkeerlogboek ook onder andere:

En zo nog wat meer. Dit waren allemaal spambots en hiervan is het eigenlijk niet nodig om deze te blokkeren. nl.wikiquote is een zogenaamde small wiki. Dit houdt onder andere in dat de wijzigingen - samen met een hoop andere wiki's - langskomen in een wijzigingenkanaal voor kleine wiki's. Hier zit een groep gebruikers die verdachte bewerkingen in de gaten houden. Vooral spambots vallen hierbij vaak op doordat ze een redelijk standaard tekst gebruiken die er staat. Hierop zijn filters ingesteld in dat kanaal waardoor ze nog meer opvallen. Hierdoor wordt een spambot dus snel in de kraag gevat. Iemand die dat ziet geeft dat dan door aan een steward, welke deze lockt en de spambot kan dan niets meer doen op alle wikimedia-projecten. Een lokale block is dan dus niet meer nodig. Dit staat ook vermeld wanneer je zo'n bot blokkeert (zoals hier). Daar staat dan boven het formulier "De gebruiker Hans37Adbp is al globaal geblokkeerd."

Overigens kun je deze spambots zelf ook herkennen: vaak maken ze een gebruikerspagina aan met een Engelse tekst waarin ze zichzelf voorstellen. Om enters te gebruiken, gebruiken ze <br><br>. Dan komt er een tekstje als "Kom eens op mijn blog/site kijken" met een link erbij. Daar is enkel wegkiepen voldoende omdat het account met grote zekerheid al globaal gelockt is en een waarschuwing of lokale blok maakt dus weinig meer uit. Ook is er de laatste tijd een soort spambot actief dat een vreemde titel aanmaakt met daarachter een aantal random cijfers erachter. Daar kun je hetzelfde mee doen.

Indien gewenst kan ik overigens ook een filter aanmaken hier dat bijna alle van deze spambots tegenhoudt. Dit filter is al actief op nlwiki, Commons en Meta. Laat het maar weten op mijn overlegpagina hier of Wikipedia, dan kan ik dat filter aanmaken. Groet, JurgenNL (overleg) 1 mrt 2014 19:10 (CET)

JurgenNL, bedankt voor de toelichting. Vanzelfsprekend probeer ik niet te blokkeren, als er al globaal gelockt is. mar wellicht dat ik dat soms (bijv. als ik op mijn cellphone werk) over het hoofd zie. Het zopu fantastisch zijn, als u dat filter ook hier wilt aanmaken. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 mrt 2014 19:44 (CET)
En zo geschiedde. Zie Speciaal:Filter/1. Groet, JurgenNL (overleg) 1 mrt 2014 19:49 (CET)
Dank! W\|/haledad (zegt u het maar) 1 mrt 2014 22:31 (CET)
Ik zet mijn vraagtekens bij de mogelijkheid tot vrije bewerken van dit project. Nieuwe, geïnteresseerde gebruikers krijgen we niet, eigenlijk krijgen we hier alleen óf kliederende figuren die van Wikipedia afgetrapt zijn en anoniem hier verder komen etteren óf een diaree van spambots waar je ook bepaald niet vrolijk van wordt. Eigenlijk geeft dit systeem alleen maar werk voor iedereen en biedt het geen enkel voordeel. Bovendien is dit project redelijk specialistisch, hier kun je niet zomaar bijdragen zonder je eerst in de materie (citaatrecht) te verdiepen. Wat mij betreft worden hier alleen geregisterde gebruikers die eerst maar eens lieten zien wat ze kunnen op bijvoorbeeld de OP's toegelaten. Dit is een vorm van werkverschaffing in mijn beleving. ReltatS riS (overleg) 5 mrt 2014 02:10 (CET)

Gelukkig....[bewerken]

Zag ik dat u nog actief bent bij tijd en wijlen met wat moderator-acties. Ik neem aan dat het echte leven u te veel opslokt op het moment. (ikzelf heb Wikiquote ook op een laag pitje staan wegens tijdgebrek) Maar denkt u in de toekomst nog aan de verwijderlijst toe te komen? Ik zal voorlopig niets toevoegen in elk geval. ReltatS riS (overleg) 17 mrt 2014 01:42 (CET)

  • Inderdaad heb ik het momenteel erg druk, zowel zakelijk als privé, maar gaat u gerust door met nomineren. Als ik tijd heb, zal ik proberen grote stukken af te werken. W\|/haledad (zegt u het maar) 17 mrt 2014 03:06 (CET)

Nuweg[bewerken]

Hoi Whaledad. Ik heb nog wat nuwegjes voor je hier. Er was een vandaal bezig, +nog twee spambots volgens mij. :-) Groetjes, Trijnstel (overleg) 20 mrt 2014 23:35 (CET)

Dank. Alles weer netjes weggewerkt. W\|/haledad (zegt u het maar) 21 mrt 2014 04:28 (CET)

Woedend.[bewerken]

Meer hoef ik niet te zeggen denk ik. Ruimt u de troep van hem even op als u wilt? Verder is het belachelijk dat zo iemand hier moderatorrechten heeft en zich met de inhoud bemoeid Niets uitspoken en hier (zonder overleg) bovenbaasje komen uithangen! Uren en uren werk hebben wij hier in zitten, wat denkt hij wel? ReltatS riS (overleg) 22 mrt 2014 12:08 (CET)

Ik heb ook uren in Wikiquote zitten, dat mijn gezondheid mij beperkt in mijn mogelijkheden kan ik weinig aan doen. Ja, ik was ook boos toen ik zag hoe absurd klakkeloos er met enkele pagina's wordt omgegaan. Dat heeft niks met bovenbaasje uithangen te maken, maar met het beschermen van Wikiquote. Ik denk helemaal niks, ik constateer alleen dat er te kort door de bocht werd gehandeld ten aanzien van de spreekwoorden. En dat ik me zorgen maak, blijkbaar ben ik niet de enige lees ik in de Kroeg. Romaine (overleg) 22 mrt 2014 14:57 (CET)

Vraag[bewerken]

Ik zie dat u het een en ander heeft aangepast en graag meer bronnen zou zien op de pagina van Yvonne Kroonenberg. Op deze geluidsopname http://hpdetijd.creativepulsesnl.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/04/Interview-Yvonne-Kroonenberg-Nick-Muller.mp3 hoort u het haar zeggen. Is dit voldoende extra bronnen voor u?

Mvg — Dit commentaar komt van 82.73.236.232 (overlegbijdragen) .

  • De vraag naar "secundaire bronnen" duidt aan dat het met betrekking tot deze aanhalingen niet duidelijk is, dat er daadwerkelijk sprake is van "citaten" in die zin, dat ze elders ook worden aangehaald. W\|/haledad (zegt u het maar) 24 apr 2014 23:35 (CEST)

Hermans[bewerken]

Hallo Whaledad, eventjes over dit; ik snap je punt op zich, maar "marka(n)t" is en blijft een subjectief en op verschillende manieren uit te leggen begrip, parallel aan bijvoorbeeld "encyclopedisch". Persoonlijk vond ik dat er niets mis was met het betreffende citaat. Groeten, De Wikischim (overleg) 14 mei 2014 18:56 (CEST)

De Wikischim, ik begrijp waar u vandaan komt, maar de sleutelvraag voor "markant" in de zin van Wikiquote hoort te zijn: wordt dit citaat door anderen aangehaald. Ik zie dat in dit geval echt niet gebeuren. W\|/haledad (zegt u het maar) 14 mei 2014 18:59 (CEST)
Ik vind het toch een nogal strikt criterium, en persoonlijk vind ik het enigszins jammer als alles dan uitsluitend daarmee staat of valt. Maar goed, als dit de richtlijn is ga ik daar verder niet tegenin. Maar iedereen hier is het er dus verder mee eens? De Wikischim (overleg) 14 mei 2014 19:11 (CEST)
U kunt dit een strikt criterium vinden, maar hier geldt (parafraserend aan de reclame-tekst voor een pepermuntje): "Een citaat is pas een citaat als het aangehaald wordt." Daarbij geldt ook nog, dat de overgenomen tekst ongeveer 50% was van een webpagina waarop overduidelijk copyright wordt geclaimd. Hier kan dus ook geen beroep op het citaatrecht worden gedaan. W\|/haledad (zegt u het maar) 14 mei 2014 21:12 (CEST)
Om het nog eens anders aan te duiden: Het gaat er niet om of "wij" het markant vinden; dat is inderdaad een veel te subjectief criterium. Als anderen het markant vinden, dan wordt het wel aangehaald, en dan is het een citaat in de zin van WQ. W\|/haledad (zegt u het maar) 14 mei 2014 21:29 (CEST)

OK, dan bij deze een paar door mij opgezette pagina's: Robert Anker (reeds genomineerd voor verwijdering), Jeroen Dijsselbloem, Rein Welschen, Willibrord Frequin, Aziz Bekkaoui. Al deze pagina's bevatten geciteerde uitspraken die de betreffende personen hebben gedaan in interviews die in kranten, tabloids e.d. zijn verschenen, wat de facto toch op hetzelfde neerkomt als "door derden aangehaald", volgens mij? Of vind je al deze pagina's dus per definitie ongeschikt? In dat geval staat het je uiteraard vrij om ze te verwijderen. De Wikischim (overleg) 17 mei 2014 13:52 (CEST)

Kranteartikelen zijn in mijn ogen inderdaad een bijzondere situatie: Als een interview (ALLE vragen en antwoorden) gewoon letterlijk worden weergeven, dan is het gewoon een primaire bron, en moeten we zien dat het elders wordt aangehaald om aan te tonen dat bepaalde uitspraken in het interview an sich markant zijn. Als echter in het artikel slechts enkele antwoorden/stellingen van de geïnterviewde letterlijk worden weergegeven omdat juist die uitspraken markant waren, dan is dat voor mij voldoende om ze als citaat hier op te nemen. W\|/haledad (zegt u het maar) 17 mei 2014 17:50 (CEST)

Oningelgode bewerking[bewerken]

Hoi Whaledad, op deze overlegpagina had je een bewerking gedaan met ondertekening terwijl je niet ingelogd was. Daarom heb ik het IP-adres even verborgen om je privacy te waarborgen. Als het niet nodig was mag je het altijd ongedaan maken, maar daar ga ik niet van uit. :) Hartelijke groet, JurgenNL (overleg) 15 mei 2014 18:39 (CEST)

Hartelijk dank! W\|/haledad (zegt u het maar) 15 mei 2014 19:33 (CEST)

PROTEST! inzake: Recep Tayyip Erdoğan[bewerken]

Je hebt ALLE verzamelde teksten van Recep Tayyip Erdoğan verwijderd m'n waarde Whaledad. Ik verzoek je vriendelijk deze weer terug te zetten.

Want hoe is dat gegaan: toen ik een uitpspraak van Erdogan op Wikipedia toevoegde werd ik vriendelijk verzocht door de moderator daar om dat op wikiquote te doen. Prima, dan doe je dat en alle uitspraken worden door mij geannoteerd. N.B.!

Het zijn politiek beladen uitspraken maar het is ook een politicus die dat soort uitspraken doet.

Als je het niet terugzet dan is dat de laatste keer dat ik nog bijdraag omdat het blijkbaar zinloos is.
BrutusVT (overleg) 26 jun 2014 19:54 (CEST)
Waarde her BrutusVT. De uitspraken zijn niet verwijderd, maar verplaatst naar Overleg:Recep Tayyip Erdoğan. Ze zijn niet verplaatst, omdat het politieke uitspraken zijn, maar omdat primaraire en secundaire bronnen ontbreken. Primaire bronnen zijn nodig om aan te geven dat Erdoğan die uitspraken inderdaad heeft gedaan, secundaire bronnen zijn nodig om aan te geven, dat dit daadwerkelijk "quotes" zijn, in de zin dat anderen deze uitspraken inderdaad aanhalen. Als u primaire en secundaire bronnen kunt aangeven, dan kunnen die uitspraken met graagte worden teruggeplaatst. W\|/haledad (zegt u het maar) 26 jun 2014 21:41 (CEST)
Aanhalen betekend citeren van een uitspraak die iemand gedaan heeft of citeren van een geschreven tekst die iemand geschreven heeft. Er staan meerdere citaten in waarbij een referentie staat naar een gerenommeerde Nederlandstalige bron zoals het NRC en Elsevier, die blijkbaar als primaire bron beschouwd worden. Maar ook die zijn gewist richting 'overleg'. Blijkbaar nog niet goed genoeg, het zou belachelijk zijn als de uitspraak in het Turks erbij zou moeten staan. Wat is er nog meer nodig? Soms een hele rij van aanhalingen? Is het aanhalen van zo'n uitspraak in andere talen dan de onze niet valide? Je bent veel te streng en ik vermoed dat je dit selectief toepast! Een check van andere pagina's op Wikiquote lijkt dit te bevestigen. BrutusVT (overleg) 29 jun 2014 14:19 (CEST)
Ik zal nog eens door alle uitspraken in Overleg lopen en zien of er bij staan die compleet genoeg zijn om te worden opgenomen. Daarbij zal ik er tevens op letten, dat Wikiquote niet kan verworden tot een POV platform om een bepaald beeld over Erdogan en/of Turkije te schilderen. We dienen hier volstrekt neutraal te blijven. Een aantal uitspraken lijken dusddanig uit hun verband te zijn gerukt, dat een verkeerd beeld kan onstaan. Het opnemen van context onder "Opmerking" of het ook zoeken van citaten die een andere deel van de werkelijkheid tonen kan worden gebruikt om het evenwicht en de neutraliteit te herstellen. W\|/haledad (zegt u het maar) 29 jun 2014 21:50 (CEST)
Ik heb nog even gekeken maar ik ben bang dat er weinig mee te beginnen is. Wikiquote is bedoelt om markante citaten op te nemen en niet wat iemand ergens een keer geroepen heeft. De teksten in de oorspronkelijke taal zijn onontbeerlijk omdat dit een Nederlandstalige Wikiquote is en het in dit geval om vertalingen gaat. Verder is het niet nodig met schreeuwende caps te werken. Overigens is u op uw overlegpagina in 2013 al uitgelegd wat hier wel en niet de bedoeling is.Verder staat Wikiquote totaal los van Wikipedia en heeft een moderator u daar slecht een advies gegeven. De Wikipediamoderatoren zijn meestal niet bekend met de regels hier. Vriendelijke groet, Mark-65 (overleg) 30 jun 2014 01:11 (CEST)

Bureaucraat[bewerken]

Nu u bureaucraat bent, wilt u eens een poging doen (als u de tijd kunt vinden natuurlijk) om mijn account om te zetten naar mijn SUL account For old times' sake? Mark-65 (overleg) 20 jul 2014 11:03 (CEST)

Gebruikersnaam is hier omgezet, maar nog niet aan uw SUL-account gekoppeld. Dat kunt u alleen zelf doen, via https://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:GebruikerSamenvoegen . Zorg er daarbij eerst voor dat op beide plaatsen uw email-adres en uw wachtwoord hetzelfde zijn. W\|/haledad (zegt u het maar) 27 jul 2014 23:56 (CEST)
Het is prima gelukt. Complimenten. Wilt u (of een ander) mijn GP nuweggen? For old times' sake (overleg) 28 jul 2014 20:12 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd W\|/haledad (zegt u het maar) 28 jul 2014 21:19 (CEST)

Jacky Mathijssen[bewerken]

Onterecht verwijderd. De citaten hadden wél bronvermeldingen en waren allemaal letterlijke citaten uit kranten. Blijkbaar kan iemand Jacky Matthijsen niet uitstaan is dat de reden. — Dit commentaar komt van 2a02:1812:6:db00:6c80:a38d:eece:6cbf (overlegbijdragen) 29 jul 2014 19:34.

Terecht verwijderd. Geen enkel citaat had bronvermelding (oude pagina gekopieerd naar nieuwe overlegpagina, zodat e.e.a. kan worden gecontroleerd). Pagina heeft ook geruime tijd op de verwijderlijst EN daarvoor op de "werklijst" gestaan, zonmder dat iemand er iets aan verbeterd heeft. Ikzelf heb intensief naar bronnen voor de potentieel markante citaten geziocht, maar er geen gevonden. De 2 citaten die nu met bronvermelding zijn opgenomen, zijn absoluut niet markant te noemen. Ik heb de pagina opnieuw op de verwijderlijst geplaatst. Zodat er opnieuw 2 weken is om de pagina zodanig op te knappen, dat deze behouden kan blijven. Daarvoor is het dus nodig, dat er markante citaten met primaire/secundaire bron worden opgenomen. "Markant" is een citaat dat daarna door anderen wordt aangehaald.
De suggestie dat de verwijdering te maken zou hebben met persoonlijke gevoelens ten opzichte van de persoon Mathijssen is laagbijdegronds en zou ik hier liever niet herhaald zien. W\|/haledad (zegt u het maar) 30 jul 2014 00:46 (CEST)
Van mij had het nuweg mogen zijn. De pagina was immers al verwijdert in het verleden. For old times' sake (overleg) 2 aug 2014 23:03 (CEST)

Geen motivatie meer.[bewerken]

Geachte heer Whaledad,


Dit project is m.i. trekken aan een dood paard. Het is onvindbaar op het internet, en is veel te veel werk tegenover de voordelen die het zou kunnen bieden. Verder ben ik het niet eens met de Wikimedia in het algemeen, een instantie die meer en meer op een baantjes/geldmachine begint te lijken over de rug van de bijdrages van de gebruikers. Mijn ervaring op de Grote Vuilnisbelt ook wel Wikipedia genaamd hebben er ook geen goed aan gedaan.
Ik laat dit project over aan knoeikonten zoals de Wikischim en Mdd. Ze mogen van mij hun gang verder gaan, ik zal ze geen haarbreed in de weg leggen.
Ik hoop dat u begrip voor mijn besluit kunt opbrengen en dank u voor de aangename samenwerking.

For old times' sake (overleg) 10 aug 2014 15:21 (CEST)

For old times' sake, ik begrijp uw frustratie, en uw besluit. Ik hoop toch dat u na enige tijd rust hier weer terug komt om verder te helpen met het opschonen en verbeteren. In ieder geval wil ik u bij deze heel hartelijk bedanken voor de enorme hoeveelheid energie die u in dit project heeft gestoken. Dankzij uw inspanningen en ondersteuning is er heel erg veel verbeterd op Wikiquote. W\|/haledad (zegt u het maar) 10 aug 2014 18:15 (CEST)

Een rubriek in de nieuwsbrief van WMNL[bewerken]

Beste Whaledad, Voor een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief van Wikimedia Nederland, ben ik op zoek naar iemand die kort wat wil schrijven over Wikiquote. Het stukje hoeft niet lang te zijn (een regel of 6) De bedoeling is om mensen te informeren over de diverse wiki's naast Wikipedia. Wellicht vindt u het leuk om iets te schrijven, of weet u iemand anders die dit zou willen en kunnen doen? Ik hoop iets van u te mogen vernemen. Bij voorkeur via de email info((at))wikimedia.nl Alvast bedankt! SindyM3 WMNL (overleg) 19 aug 2014 13:28 (CEST)

An important message about renaming users[bewerken]

Dear Whaledad, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 25 aug 2014 20:24 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Bestanden uploaden, Wizard uploaden?[bewerken]

Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 18 sep 2014 21:22 (CEST)