Carlo Beenakker

Uit Wikiquote
Ga naar: navigatie, zoeken

Crystal package settings.png   Dit artikel bestaat hoofdzakelijk uit citaten zonder (Nederlandstalige) secundaire bronnen.

Deze pagina voldoet niet aan de minimale eisen die worden gesteld aan een artikel op Wikiquote. De juistheid van deze citaten wordt niet in twijfel getrokken, maar het is onduidelijk of deze citaten elders (in het Nederlandse taalgebied) worden aangehaald. Gelieve waar mogelijk respectabele, Nederlandstalige, secundaire bronnen te vermelden en geen nieuwe citaten zonder secundaire bronnen aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zonodig op de overlegpagina van deze pagina worden toegevoegd, onder een hoofdje {{onvolledig}}

Carlo Beenakker (geboren 9 juni 1960) is sinds 1992 hoogleraar in de theoretische natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Beenakker geeft leiding aan de Nanophysics groep. In 1999 won Beenakker de Spinozapremie van NWO.

  • "In de mesoscopische fysica moet je echt intuïtie opbouwen, omdat het niet de wereld is die je kent."
  • "... de wiskunde (houdt) zich veel meer bezig (...) met bijvoorbeeld de structuur achter iets of met het bouwwerk van iets. Wiskundigen zijn ook niet echt een soort puzzelaars. Degenen die echt wiskundige puzzels oplossen dat zijn de natuurkundigen. Als je het leuk vindt om wiskundige puzzels op te lossen, moet je geen wiskunde maar natuurkunde gaan studeren!"
  • "Bij natuurkunde heb je een beetje van alles wat: je moet goed zijn in puzzelen, maar je moet ook grote lijnen kunnen zien, belangrijke dingen van onbelangrijke dingen kunnen scheiden, snel nieuwe stof in je kunnen opnemen en snel in een voordracht of artikel de essentie kunnen zien."
  • "(een flits van inzicht) komt nooit vanzelf, in de zin dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Je moet je er echt wel voor inspannen. Er is een mooi spreekwoord voor: “toeval schiet de voorbereide geest te hulp”. Zo’n inzicht komt wel toevallig, maar je krijgt het alleen als je bent voorbereid. Het inzicht komt niet vanzelf."
Wikiquote Wikipedia heeft een artikel over Carlo Beenakker.
Crystal Clear app kdict.png Literatuur - Crystal Clear app Login Manager.png Personen - Crystal Clear app aim3.png Spreekwoorden - Crystal Clear app kcmdf.png Thema's - Crystal Clear app aktion.png Films - HD Television.svg Televisie